Allt-fraktfritt.se lanserar sockerfri Julmust gjort på originalextraktet som uppfanns utav Harry Roberts 1922

Allt fler tillverkar egen läsk som är nyttig med läskmaskin och trycket har varit stort på Aromhuset att ta fram en riktigt fin sockerfri julmust. Idag finns den och räcker dessutom till hela 12,5 liter drickfärdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i handeln består av ca 1/10 socker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite strösocker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

cola

Aromhuset har framställt läskkoncentrat till läskmaskiner sedan 1980.

Snart blir det jultid igen och då vill vi dricka Julmust. Under december är varannan läsk som säljs en julmust. Men vi vill helst undvika onödigt mycket socker och då är det ju inte alltid så praktiskt att bära flaskor från butiken.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan använda efter egen smak. Att man gör en stor och kraftig insats för miljön är en ytterligare bonus.

Det finns välsmakande anledning att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en mycket godare läsk. Smakessenser är enkla att använda och dessa kan doseras på ett sätt som passar dig bäst. Till på köpet så funkar de bra till alla sorter av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl till 1 liter drickfärdig sockerfri Julmust.

Osötad julmust med tvättäkta julmustsmak

När du beställer Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läskedryck som smakar så som den skall. Allt du behöver är en flaska med den klassiska smaken. Från en halvliter essens så erhåller du 12.5 liter kolsyrad Julmust i enlighet med originalreceptet anno 1922.

Men du kan få mer om du av någon orsak vill ha en mildare arom genom att ta minskad mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är redan drygt, en butelj varar till 12,5 liter mot det vanliga 8 liter.

Detta är vanligt med Zero Cola och Zero Indian tonic, flera konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Trots att Zero Cola säljs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 och 2020.

Gör personliga smakblandningar med aromer till Sodastream, Aqvia, Vikingsoda alternativt andra läskmaskiner

Det är inte bara Julmust som blir enklare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola arom om du anser att Julmust och Slush inte fungerar ihop.

Aromhuset, som även saluför 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att skapa Slush på någon minut, även sockerfri. Vilket egentligen är omöjligt för socker behövs för att issörja ska slusha.

Metoden presenteras också den i webbshoppen allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Så här kan man skapa sockerfri Zero Cola slush på minuter, det går lika bra med Zero Julmust

Gör din egen sockerfria slush på minuter – bruksanvisning:

Ta fram en mycket bra mixer med extra effekt
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du har en fin Slush (issörja).
Färdigt.

Noll väntan i långa tider med slushmuggar som skall frysas in, flera kan serveras. Denna metod funkar även vid café-servering i lägre skala.

cola

Det här är så typiskt för Aromhuset. Finns inte en fin vara alternativt rimlig metod så uppfinner de den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie aromer till kolsyrat mineralvatten, nu kommer de före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med något helt nytt och jättegott. Projektet heter Sparkling Max och lär bli omtalat, kan hända sätta standard hur smaksatt bubbelvatten skall smaka i framtiden.

Det är roligt att tillverka egen läsk och du kommer så småningom att upptäcka att du kan kreera den perfekta drycken på så vis. Smak till Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan nämligen blanda dem lite som du vill.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller göra sockerfri Sockerdricka.

Julmust med lite extra kolsyra kan vara ett råd alternativt så kör du med något coolare inslag såsom apelsin.

Från läskkoncentrat så erhåller du en lemonad som är helt unik, det existerar ett komplett sortiment. Därjämte så kan du räkna med att den är nyttigare. På så vis att du drar ner på strösocker samt på andra onödiga ingredienser.

Din familj och kompisar kommer att glädjas åt att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, exakt vad de känner för!

bordsvatten

Bubbla vatten hemma och använd smaker du inte någonsin tröttnar på

Nog har du känt dig frustrerad mitt i sommaren när du ville ha Julmust men inte kunde hitta detta då butikerna inte saluför. Alternativt så tycker du att det bordsvatten som du handlar i affären inte är speciellt läckert. Av läskkoncentrat så kan du få den förfriskning du vill ha då du vill ha den.

Dessutom så kommer du inte att lessna på din egen hemmagjorda lemonad. Den kan hela tiden ändra arom och så kan du variera styrka så att det blir mer eller mindre läskedryck eller mera eller mindre smaksatt kolsyrat vatten.

Välj rätt smaker för kolsyremaskin så att du har vad som krävs

När du köper läsksmaker till din läskmaskin så ska du passa på att välja de som du har störst behov av. Det kan vara förståndigt att variera lite. Ha Grape Tonic redo till helgens partaj med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får billig läskedryck som smakar bättre än det mesta som du kan inhandla i butiker och varuhus. Aromhusets läskkoncentrat hittar du på har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer personligen mängden kolsyra och styrkan på smaken. festmust köpa Det blir god dryck till maten, till mellanmålet och då du bara känner för någonting som smakar gott och inspirerande.