6 skilda lotterier hos Eurolotto

I Sverige spelar vi allt mer på lotto på nätet. Det finns mängder av spelbolag som är etablerade men tyvärr är en del mindre seriösa än andra. Svensken söker trygghet och säkerhet inför sitt spelande, och av den anledningen väljer allt fler svenskar att spela genom Eurolotto. Det ägs och drivs av den seriösa svenskägda spelkoncernen Cherry som etablerades allaredan 1963 och har bred kunskap från spel i varierande dess former. Sedan en tid tillbaka har de dessutom visat sig ligga i framkant vad beträffar lotterier online.

Hos Eurolotto finns det inte mindre än 6 olika lotterier som allihopa erbjuder fullkomligt otroligt generösa vinster.

Euro Millions
Euro Millions är ett lotteri som har funnits sedan 2004. Det räknas som ett av världens största lotterier med undantag för Europa där det är allra störst. Människor över hela världen spelar på Euro Millions och lotteriet har bidragit till att flertal blivit miljonärer. Rekordjackpotten har gått för hela 190 miljoner euro. Att delta och välja siffror åt sin lottorad kostar 3 euro och man väljer 5 nummer mellan 1 och 50 samt två så kallade ”lucky star”-nummer. Varje tisdag och fredag kl. 21:00 CET sker dragningar i Paris.

Euro Jackpot
Euro Jackpot är ett lotteri som lanserades så sent som 2012 men har allaredan etablerat sig som ett av världens främsta lotterier. Som mest har utdelningen blivit 61 miljoner euro. Dock är det möjligt att summan kan kliva upp till 90 miljoner euro. Den största skillnaden mellan Euro Millions samt Euro Jackpot är vinstplanen, men å andra sidan är det lättare att vinna på Euro Jackpot och lotterna kostar istället 2,50 euro. Euro Jackpot spelas i 16 länder och dragningen äger rum varje fredag kl. 20:00 CET i Helsingfors.

Mega Millions
Det lotteri som har det absoluta världsrekordet med största jackpott någonsin heter Mega Millions där en glad vinnare drog hem 656 miljoner dollar. Mega Millions etablerades liksom Euro Millions år 2002. Hos Mega Millions börjar jackpotten varje gång på 15 miljoner dollar och är hastigt tilltagande. När man spelar väljer man 5 tal mellan 1 och 75 och därjämte ett ”mega ball”-nummer mellan 1 och 15. Lottdragningarna äger rum onsdagar och lördagar.

Powerball
Powerball som är ett lotteri etablerat i USA erbjuder ständigt en jackpott på minst 40 miljoner dollar. Dock visar trenden att den fort växer till åtskilliga hundra miljoner dollar. Varje torsdag samt söndag finns lotter tillgängliga genom Eurolotto. Välj 5 siffror mellan 1 och 59 samt ett ”powerball”-nummer. Den största vinsten någon har dragit ligger på 590 miljoner dollar.
hur sent kan man spela lotto

Lotto 6/49
Det allra mest populära tyska lotteriet heter 6/49 och kan briljera med en annuell utbetalning på över 5 miljarder euro. Den högsta jackpotten de betalat ut är på 45 miljoner euro. Dragningarna för Lotto 6/49 hålls 2 gånger i veckan. En jackpott på minst 1 000 000 euro lottas ut på onsdagar kl. 18 CET. På lördagar lottas den dubbla jackpotten på 2 000 000 euro ut.

Super Enalotto
Favoritlotteriet i Italien sedan 1950-talet heter Super Enalotto. Det är ett lotteri som kan briljera med hela tre dragningar i veckan till skillnad från de övriga lotterierna. Dragningar äger rum tisdagar, torsdagar och lördagar kl. 20 CET. Super Enalotto har gjort sin rekordutbetalning på 177 miljoner euro. För övrigt är deras jackpott obegränsad.