Spelberoende lockades satsa mer och mer av Betsson tills spelaren spelat bort 6 miljoner säger Konsumentverket

Spelmissbrukande kund utnyttjad av Betsson

Betsson är anmäld till konsumentverket av en man som varit spelmissbrukare I 7 år. Spelberoendet utvecklades under 4 år tills mannen totalt tappade kontrollen över sin ekonomi. Under denna tid utsattes han av Betsson för agressiv reklam att satsa mer och mer.

Mannen har spelat för större och större summor, opp till 220.000 kr dygnet. Mannen spelade bort 6 miljoner kronor. Jag hade VIP-status hos Betsson och ansågs som en av deras bästa kunder, säger mannen.

Betsson låg på med reklam, ofta varje dag och ringde upp när han vann med nya erbjudanden att spela på med vinsten. Bonusebjudande via mejl kom ständigt och ofta med krav att omsättas 10-35 gånger. Spelandet skulle som regel göras under en kort tidsperiod.

Konsumentverket menar att ett spelbolag är i en maktställning till en konsument med spelberoende. Betsson har utnyttjat sin makställning mot den spelberoende konsumenten bedömmer Konsumentverket.

Spelbolagsreklam må ej utformas på ett alltför burdust sätt säger Konsumentverket. Särskilt sårbara grupper i samhället får icke selekteras ut för denna typ av reklam. Konsumentverket menar att de e-brev som sänts till mannen bör falla in under “annat agressivt påtryckningsmedel” i marknadsföringslagen. Spelbolaget Betsson insåg, eller borde mot bakgrund av konsumentens spelmönster ha insett, att mannen ej hade kontroll över sitt spelande, skriver Konsumentverket.

Då utvecklingen har gått allt mer mot onlinespelande betyder oxå att spelbolagen skaffat fler analysbaserade möjligheter att spåra varje kunds beteende. Det borde ge möjligheterna, menar konsumentverket, för spelföretagen att upptäcka spelberoende hos spelarna.

Nyhetsbyrån Siren har begärt att få en kommentar av Betsson utan framgång. Ytterligare information på https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

Många råkar ut för problem med Spelbolaget betsson

Konsumentverket är långtifrån alena om att ha problem med Betsson.

Reklamwebben i Svedala har oxå en kamp mot Betsson som de har ett fakturakrav på femton miljoner på.
Ytterligare information finns på https://reklamwebben.com.

På många svenska spelarinformationssajter finns varningar att spela på Spelbolaget betsson och Betsson olika företag som Betsafe, Norgesautomaten med flera. Varningslistor finns icke på några få sajter, snarare på hundra eller 100-tals.

Konsumenter som vägrats få utbetalt sina vinster finns på Konsument Europa. För att spela hos Betsson måste konsumenten acceptera ett finstilt villkorsavtal på nära nog 30 sidor. När spelaren gjort detta har Betsson legal rätt att ifall man så vill beslagta spelarens samtliga pengar och vinster, oberoende av summans storlek.